Warkis sopi jatkot kolmen pelaajan kanssa!

19.06.2017 00:00:00

Warkis on tehnyt vuoden mittaiset jatkosopimukset hyökkääjien Joonas Miettisen ja Aatu Qvistin sekä puolustaja Santtu Turusen kanssa.

Joonas Miettinen pelasi viime kaudella Warkiksessa 22 runkosarjaottelua, joissa iski hirmutehot 34 + 31. Joukkueen ylivoimaisesti tehokkain pelaaja oli koko sarjan pistepörssin toinen ja maalipörssin ykkönen. Tuleva kausi on 26-vuotiaalle Miettiselle neljäs Warkis-paidassa.

Miettinen viettää kesäänsä harjoittelun parissa ja lomaillen perheensä kanssa. Jatkosopimuksestaan ja tulevasta kaudesta hänen mietteensä olivat seuraavat:

- Hyvillä mielin olen, kun sain tehtyä sopimuksen tuttuun seuraan. Ensi kaudella lähdetään parantamaan joukkueena sijoitusta viime kaudesta ja toivottavasti mennään pitkälle.

Warkis-valmentaja Antti Immonen kommentoi Miettisen sopimusta seuraavasti:

- Iso palanen joukkueelle erikoistilanne- ja hyökkäyspelaamiseen. Yksi tärkeimpiä hyökkäyspään sopimuksia. Toivon, että Jonttu saa harjoitella ja pelata terveenä ja että hän on vahva suunnannäyttäjä lopputuloksia ajatellen. Eli tietysti tehoja odotellaan, muttei ei yhdelle liikaa paineita luoda. Joukkuepelaamisesta on kuitenkin kysymys.

Aatu Qvist on toiminut kahdella edellisellä kaudella joukkueen kapteenina, ja tuleva kausi on miehelle järjestyksessään viides Warkiksessa. Viime kaudella sentterinä operoinut 28-vuotias Qvist iski pelaamissaan 12 runkosarjaottelussa tehot 3 + 8. Kiekkoja syövän kapteenin kauden avauspuoliskoa haittasi avausottelussa tullut käsivamma, joka piti miehen poissa tositoimista lähes kaksi ja puoli kuukautta.

Kapteenin mietteet jatkosopimuksestaan ja tulevasta kaudesta olivat seuraavat:

- Hienoa oli saada sovittua asiat jo hyvissä ajoin seurajohdon kanssa. Allekirjoitettu sopimus on itse asiassa ollut toimiston kassakaapissa jo useamman viikon, mutta nyt oli hyvä hetki tulla asian kanssa ulos. Liekkiä pelaamiseen riittää edelleen, joten jatko Warkiksessa oli luonnollinen ja helppo valinta. Sen verran warkislainen tässä alkaa jo olla, että ei tarvinnut edes vilkuilla muualle.

- Viime kauden kitkerä välierätappio Lappeenrannassa antaa mukavasti potkua tulevaan kauteen. Silloin tuntui, että jotain jäi kesken, ja tällä kaudella lähdetään parantamaan viime kauden tulosta. Joukkueen runko on pysymässä hallipuheiden mukaan hyvin kasassa, ja uusi valmentaja Antti Immonen vaikuttaa ensivaikutelman perusteella ammattimieheltä, joten lähtökohdat kauteen ovat hyvät. Savo-Karjalan lohko on Kiekkokoplan mukaantulon myötä poikkeuksellisen kovatasoinen, eli parasta saa antaa jokaisessa pelissä. Lisäksi Suomen Cup tuo mukavan lisävärin syyskauteen, ja on hienoa päästä haastamaan ylempien sarjojen joukkueita.

Mitä muuta kuuluu kapteenin kesään kuin lätkää?

- Arkiviikot menee töissä kuten pelikaudenkin aikana. Iltaisin harjoitellaan ja pelaillaan monipuolisesti eri pallopelejä. Lomat on kohdallani suurimmaksi osaksi jo pidetty tämän kesän osalta, mutta kyllä sitä ehtii pieniä reissujakin heittää ja nähdä kavereita ja läheisiä. Kesä on hienoa aikaa, mutta odotan silti innolla pääsyä Warkiksen koppiin viettämään aikaa jätkien kanssa sekä tietysti sitä, että kiekko tippuu jäähän Kämärillä.

Antti Immosen kommentit Qvistin sopimuksesta:

- Aden sopimus on todella tärkeä joukkueelle ja kärkisopimuksia joukkueeseen. Ade on vahva, henkinen johtaja joukkueessa, jolla on iso arvostus pelaajien keskuudessa. Odotan tulevalla kaudella Adelta tietysti johtajuutta, taistelua ja etenkin isoa roolia alivoimapelaamisessa, ja että tietysti pääsisi pelaamaan kauden vammoitta.

Kolmas jatkosopimuksen tehnyt pelaaja on puolustaja Santtu Turunen. Turunen luuti viime kaudella joukkueen takalinjoilla yhtä vaille kaikki runkosarjan ottelut tehoin 8 + 10, joilla oli joukkueen tehokkain puolustaja. Tuleva kausi on 26-vuotiaalle Turuselle neljäs Warkiksen riveissä.

Valitettavasti Warkis-toimitus ei tavoittanut Turusta kommentoimaan tuoretta jatkosopimustaan.

Valmentaja Immonen kommentoi sekä Miettisen, Qvistin, Turusen että jo aiemmin uutisoidun Juha Arokiven jatkosopimuksia seuraavasti:

- Kaikki ovat hiukan erityylisiä pelaajia, joilla kaikilla on mahdollisuus ottaa iso ja erilainen rooli joukkueessa. Kaikilla näillä pelaajilla on jo hyvin kokemusta tästä sarjasta, joten pohjalla on vahva runko tulevalle kaudelle. Kaikki pelaajat ovat jo tuttuja varkautelaiselle kiekkoyleisölle ja ovat hyviä esimerkkejä nuoremmille pelaajille.