Kopla - Warkis

15.12.2018 16:00:00

5 - 3

Karjalan Kopla - Warkis

Mehtimäki, Joensuu

WARKIS TAIPUI SARJAKÄRJELLE JOENSUUSSA!

 

Warkiksen hyvästä alusta huolimatta sarjakärki Karjalan Kopla piti pisteet Joensuussa 5–3 (0–3, 4–0, 1–0) -voitollaan. Koplaa vastaan käyty kamppailu päätti Warkiksen ottelut tämän vuoden puolella.

 

Warkiksen kannalta lähtökohdat sarjakärkeä vastaan käytyyn otteluun olivat vähintäänkin haasteelliset, sillä erinäisten syiden takia joukkueen vakiokokoonpanonosta puuttui kymmenkunta pelaajaa. Joensuun reissulta poissa olivat muun muassa kärkihyökkääjät Joonas Miettinen ja Joona Kolehmainen sekä peräti neljä vakiokokoonpanon puolustajaa.   

Poissaoloja paikkaamaan joukkue joutui turvautumaan varamiespalveluun, josta se saikin tukun hyvin harjoitelleita ja nälkäisiä nuoria pelaajia. Joukkuetta vahvistivat lauantaina Jukureiden A-nuorista hyökkääjät Santeri Syrjälä (syntynyt v. 2000) ja Morten Jürgens (v. 2000) sekä puolustajat Tommi Pynnönen (v. 1999) ja Rasmus Mannila (v. 2000). Omista junioreista edustusjoukkueen paidan pukivat ylleen hyökkääjät Teemu Nenonen (v. 2001), Samu Miettinen (v. 2001) ja Joona Timonen (v. 2002). Myös joukkueen mukana jo jonkin aikaa harjoitellut ja paluun jääkiekon pariin tehnyt hyökkääjä Samu Montonen (v. 1992) puki ensi kertaa pelipaidan ylleen tällä kaudella.

Itse otteluun Warkis sai loistavan lähdön, kun jo kolmentoista sekunnin pelin jälkeen joukkueen pistekärki Jere Savolainen vei vierailijat 0–1-johtoon. Lisää seurasi neljä minuuttia myöhemmin, kun Jukuri-laina Jürgens tuplasi Warkis-johdon. Ensimmäinen erä oli maalien muodossa selvästi Warkiksen, sillä vielä erän loppupuolella Joonas Toivanen lisäsi ilahduttavasti Warkis-johdon jo 0–3:en. Avauserän laukaukset kirjattiin tasan 13–13.

Toinen erä oli maalien muodossa lähes ensimmäisen erän vastakohta. Siinä Karjalan Kopla iski neljä kertaa kiekon ohi Warkis-maalissa pelanneen Valtteri Nousiaisen, kun taas Warkis ei pystynyt lisäämään omaa maalimääräänsä. Kopla hyödynsi erässä tehokkaasti sille tarjotut ylivoimamahdollisuudet, kun neljästä ylivoimasta se onnistui kolmesti. Toisen erän laukaukset kirjattiin Koplalle selvästi 18–8.

Päätöserässä Warkis haki vimmatusti tasoitusta, mutta erän ainoan maalin iski kotijoukkue vain hetki Warkis-jäähyn päättymisestä. Warkis yritti vielä ottelun lopussa hakea kavennusmaalia pelaten ilman maalivahtia, mutta ilman tulosta. Päätöserän laukaukset kirjattiin Koplalle 13–10.

Warkis on pelannut sarjasta nyt tasan puolet, joissa se on kerännyt yksitoista pistettä, joka oikeuttaa sarjan viidenteen tilaan. Matkaa neljäntenä olevaan Lapinlahden LL:89:än on kertynyt jo seitsemän pistettä. Lapinlahtelaiset ovat tosin pelanneet kolme ottelua Warkista enemmän. Warkiksen ottelut jatkuvat tammikuun 5.-6. päivä, jolloin se kohtaa ensin Suonenjoen SuKiKa:n vieraissa ja sen jälkeen Lappeenrannan PEPO:n kotonaan.  

 

Warkis-tehopisteet:

 

Morten Jürgens 1 + 1

Joonas Toivanen 1 + 1

Jere Savolainen 1 + 0

Santeri Syrjälä 0 + 2

Aatu Qvist 0 + 1

Henri Torpström 0 + 1

 

Maalivahtien torjunnat:

 

Warkis, Valtteri Nousiainen: 13 + 14 + 12 = 39 torj.

Karjalan Kopla, Esa Kojo: 10 + 8 + 10 = 28 torj.