Warkis - SuKiKa

17.11.2018 16:00:00

5 - 6 ja.

Warkis - SuKiKa

Luode Areena, Varkaus

WARKIS HÄVISI JATKOAJALLA

IMG-20181117-WA0009.jpg

 

Warkis kärsi lauantaina kirvelevän tappion kotikaukalossaan, kun SuKiKa vei voiton jatkoajan jälkeen lukemin 5–6 (3–1, 0–3, 2–1, 0–1).

Warkis tuli otteluun vauhdikkaasti ja näytti selvästi siltä, että kahden viikon tauon jälkeen kaikilla oli kova into päästä taas pelaamaan. Warkis karkasi erässä nopeasti jo 2–0-johtoon Henri Vierimaan ja Vertti Soinisen onnistuessa maalinteossa. Harvoista tilanteistaan huolimatta, erän loppupuolella SuKiKa onnistui Eetu Tarkiaisen toimesta kaventamaan lukemat 2–1:en. Jere Savolainen kasvatti kuitenkin erän lopulla Warkis-johdon jälleen kahteen, kun hänen komea laukauksensa painui SuKiKa-maalin yläkulmaan. Ensimmäiselle erätauolle lähdettiin siis kotijoukkueen tukevassa 3–1.johdossa.

Warkis ajoi SuKiKa:n jo avausessä vahvasti köysiin, jossa laukaukset kirjattiin kotijoukkueelle peräti 19–4. Asetelmat toiseen erään lähdettäessä oli kotijoukkueen näkökulmasta katsottuna loistavat, mutta nopeasti tilanteet näyttävät muuttuvan. Ensimmäisen erän lopussa Warkiksen ottama rangaistus sai jatkoa heti toisen alussa, ja SuKiKa pääsi kahden miehen ylivoimalle. Vierailijat hyödynsivät tämän ja iskivät kavennuksen, kun erää oli ehtinyt kulua vain 23 sekuntia. Muutama minuutti tästä ja kotijoukkueen pelaajalle osoitettiin jälleen rangaistusaition ovea. SuKiKa hyödynsi Warkiksen suosiollisella avustuksella taas ylivoimansa ja iski pelin tasoihin. Warkiksen jäähyily sotki joukkueen peliä, eikä ensimmäisen erän hyvästä vireestä ei ollut enää tietoakaan. Kotijoukkueen haparointi jatkui tästäkin eteenpäin, ja erän puolivälissä SuKiKa siirtyi jo 3–4-johtoon, joissa lukemissa siirryttiin myös erätauolle. Erän laukaukset kirjattiin tasaisesti 15–16.

Kolmannessa erässä Warkiksen takaa-ajo ei näyttänyt kovinkaan vimmatulta, vaan peli oli tasaista nuhjaamista kummaltakin joukkueelta ilman todellisia maalintekopaikkoja. Erän puolivälissä Warkis-puolustaja Antti Lyytinen nähtävästi päätti kuitenkin tehdä asialle jotain, ja punnersi henkilökohtaisella suorituksellaan väkisin joukkueelleen neljännen ja tasoittavan maalin. Tämä nosti varmasti koko joukkueen tunnetilaa ja hetki tämän jälkeen Vertti Soininen veikin illan toisella osumallaan Warkiksen riemukkaasti 5–4-johtoon. Iloa kesti kuitenkin vain kahden minuutin ajan, kun illan toinen kahden maalin mies, Eetu Tarkiainen, purjehti omasta päästä helpohkosti koko kentän läpi ja iski kiekon ohi Warkis-vahti Santeri Valtosen. Ottelun varsinainen peliaika päättyi näihin 5–5-tasalukemiin ja edessä oli jatkoaika. Jatkoajalla SuKiKa oli joukkueista selvästi aktiivisempi ja iski lopulta voittomaalin ja Warkis-pelaajien päät painuksiin ajassa 64:15.

Warkiksen ottelut jatkuvat ensi viikon lauantaina, kun se kohtaa Kämärillä IPK-teamin. Ottelu alkaa poikkeavasti klo 17:00.

Warkis-tehopisteet: Vertti Soininen 2 + 0 Antti Lyytinen 1 + 1 Henri Vierimaa 1 + 0 Jere Savolainen 1 + 0 Joonas Toivanen 0 + 2 Waltteri Hannukainen 0 + 1 Tuomas Rahunen 0 + 1 Maalivahtien torjunnat: Warkis, Santeri Valtonen: 3 + 12 + 5 + 3 = 23 (torj.% 79,31) SuKiKa, Harri Valkonen: 16 + 16 + 8 + 1 = 41 (torj.% 89,13) Yleisöä: 298 henkilöä